DİYARBAKIR / LİCE - Ayşe Toprak Yatılı Bölge Ortaokulu

Ayşe Toprak Yatılı Bölge Ortaokulu

Adres
KÖRTÜK MAH. KÖRTÜK CAD. AYŞE TOPRAK YATILI BÖLGE ORTAOKULU BLOK NO: 32 LİCE / DİYARBAKIR
Vizyon
Ayşe Toprak YİBO olarak amacımız; Sevginin ve bilginin paylaşıldığı,çağdaş eğitim ve bilgi çağının gerektirdiği tüm değerlere bağlı,öğrenen ve sürekli kendini geliştiren,kendi kendini yönetebilen,takım ruhuyla haraket eden; demokratik,özgür,öz disiplini gelişmiş,değişimi ve gelişimi kabullenen,yeteneklerini kullanabilen,problemlerine en iyi çözümü getirebilen bireyler yetiştiren,okulu içinde bulunduğu çevrenin öznesi haline getiren,hem öğretmen hem de veli ve öğrencilerin gözdesi olan bölgede en temiz,eğitim-öğretimde en iyi,çevreyle iletişimi en güçlü ve çağdaş bir kurum olmaktır.
Misyon
Atatürk ilke ve inkılaplarına; devlet ve milletine bağlı,milli ve manevi değerlere saygılı,hayatı seven,insan haklarına saygılı,kendini ve yaşamı sorgulayan,kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenen,üretken,faydalı,kendini gerçekleştirme yolunda daima ilerleyen,ufku genişlemiş,düşünmeyi ve öğrenmeyi öğrenen,iletişim becerileri yüksek,bilgiye ulaşmayı bilen,yapıcı,yaratıcı ve bilimsel düşünen,hızla gelişen değişen dünyayı anlayabilen ve uyum sağlayabilen,evrensel düşünceyi içselleştiren,mutlu bireyler yetiştirmek için gerekli bilgi ve becerilere sahip, öğrenciler yetiştirmek için varız.
Başarılar
Okulumuz Bedminton sporları dalında 2005-2012 yılları arasında aralıksız 8 kez İl birinciliği kazanmıştır.Ülke genelinde yapılan bedminton müsabakalarında ilimizi temsilen başarılı sonuçlar alınmıştır.En son 2011-2012 öğretim döneminde Bingöl ilinde yapılan Bedminton Bölge elemelerine Diyarbakır ilini temsilen katılmış ve bu yarımalardan Bölge beşincisi olarak ayrılmıştır. Okulumuz, Diyarbakır ili genelinde "En hijyen ve en Temiz okullar" katagorisinde 2007-2010-2012 öğretim dönemlerinde başvuruda bulunmuş, her üçünde de en hijyen ve en temiz okul seçilerek "Beyaz Bayrak" ödülünü kazanmıştır. Yine Diyarbakır ili genelinde 2010-2011 öğretim döneminde yapılan DOKAP (Diyarbakır Okul Kalitesini Geliştirme Projesi) yarışmasında İlçe genelinde İlköğretim Okulları katagorisinde İlçe birincisi olmuştur.İl geneli YİBO´lar katagorisinde de İl üçüncüsü olmuştur.
Kaloriferli
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İl Merkezine uzaklığı:87 Km´dir. İlçe merkezine uzaklığı: Okulumuz ilçe merkezindedir.